Lerbergets Hamn & Museum
Lerberget är ett gammalt fiskeläge med anor från 1700-talet. Hamnen, som håller 100 båtplatser, är vackert belägen där Öresund möter Kattegatt. Platsens historia är väl bevaren och finns att beskåda på Lerbergets Hamnmuseum.
Läs mer


 Iittala Outlet HÖganäs
I Höganäs hittar man en mängd keramik och porslin till outletpriser! På området finns bland annat Orrefors Kosta Boda Factory Outlet och inte minst Iittala Outlet som säljer produkter från bl.a. Höganäs Keramik.
Läs mer


 Kullen
Någon mil norrut från Lerberget hittar man Kullahalvön, som är ett uppskattat utflyktsmål. I nordväst ligger Kullaberg som idag är ett naturreservat där du bl.a. hittar Kullens Fyr, byggt 1561. Andra sevärdheter är badorterna Mölle och Kullagården, och inte minst de uppmärksammade konstverken Nimis och Arx av Lars Vilks.
Läs mer


 Golf
För den golfintresserade finns det många fina banor all spela på, såsom Mölle, Viken och S:t Arild i närheten. I Lerberget finns även en "Pay'n'Play"-bana öppen för alla. I anslutning till Helsingborg hittar du inte mindre än 31 banor, alla inom 40 minuters avstånd med bil. Bara Florida är mer golftätt än här!
Läs mer


 Tumlarsafari
I havet runt Kullaberg kan man ofta få se tumlaren, den lilla valen som ser ut som en delfin. Så följ med på Sveriges första valsafari, och upplev samtidigt naturreservatet från vattnet. Förutom chansen att se dessa små valar, så får du även uppleva klippiga vikar och spännande grottmynningar.
Läs mer


 Sofiero Slott
Besök slottet vars park utnämndes till Europas vackraste 2010. Här finner du norra Europas största samling av rhododendron med sina cirka 10.000 buskar. Här kan du äta god mat på gourmetrestaurangen eller ta en fika i den 15 hektar stora parken.
Läs mer


 Helsingborg
Besök sundets pärla Helsingborg, med sevärdigheter och aktiviteter för hela familjen. Här kan du bland annat besöka det medeltida vakttornet Kärnan. Här kan du även besöka kulturhuset Dunkers med dans, musik, teater och konst. Även den pittoreska hamnen och stadsdelen Råå är värt ett besök med småbåtshamn, långgrund sandstrand och äldre bebyggelse.
Läs mer


 Helsingör
Med färja är Danmark inte långt borta, och förutom sevärdigheter som Kronborg Slott där Shakespeare's Hamlet utspelar sig, så är staden Helsingör full av shopping och nöje! Och vill du göra en klassiker, vad som kallas att "tura", så kliver du inte av båten utan njuter istället av mat och dryck ombord på färjan.
Läs mer


 Järnvägens Museum Ängelholm
År 1856 rullade de första ångloken genom Sverige. Med järnvägen kom nya transportsätt, samhällen och yrkesgrupper. En ny tid hade börjat! Lär dig allt om Sveriges järnvägshistoria på museet för hela familjen! Här finns det ångtågskörning och modelljärnväg. Här hålls spökjakter, olika tillfälliga utställningar och mycket mer för såväl barn som den teknikintresserade.
Läs mer